szerző:
hvg.hu

Albérletben élnek a hejőpapi Rátkaiék, miután tavaly augusztusban elveszítették otthonukat. A súlyosan beteg kisfiút gondozó család megvásárolhatná az ingatlant, ám pénz hiányában csak állami segítség jöhet szóba. Ahhoz viszont kilenc négyzetméterrel kellene bővíteni a lakást, hogy megkapják a támogatást.

Szívszorító képsorokat közölt vasárnap esti Híradójában az RTL: egy hejőpapi család, Rátkaiék kisfia súlyos beteg, az apa már nem is számít arra, hogy javulhat a most 7 éves Marci állapota, akit kisbabaként több hónapos kezelés után engedtek csak ki a kórházból. A kisfiú naponta küzdött epilepsziás rohamokkal - hangzott el a műsorban.

A család tavaly augusztusban elveszítette az otthonát, azóta albérletben laknak, amit bár megvásárolhatnának, de ahhoz állami támogatást kell igényelniük. Ehhez azonban előbb kilenc négyzetmétert kellene hozzáépíteniük a lakáshoz.

Az apa elmondta, kisfia gondozása miatt elvesztette a munkahelyét, és a házat, ahol korábban éltek. Most 50 200 forintból tengődnek.

A ház bővítéséhez szükséges hozzávalók egy részével már rendelkeznek, ugyanis sokan segítettek: volt, aki építőanyagot biztosított nekik, egy építésziroda pedig ingyen vállalta, hogy elkészíti a munkákhoz szükséges terveket. Csakhogy időközben elfogyott a szigetelőanyag, nincs bejárati ajtó, és új tetőre is szükség volna.

Az apa bizakodó, azt tervezi, hogy nyárra elkészül a bővítéssel, és utána - reményei szerint - nyugodtan élhetnek Marcival.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!