szerző:
hvg.hu

Albérletben élnek a hejőpapi Rátkaiék, miután tavaly augusztusban elveszítették otthonukat. A súlyosan beteg kisfiút gondozó család megvásárolhatná az ingatlant, ám pénz hiányában csak állami segítség jöhet szóba. Ahhoz viszont kilenc négyzetméterrel kellene bővíteni a lakást, hogy megkapják a támogatást.

Szívszorító képsorokat közölt vasárnap esti Híradójában az RTL: egy hejőpapi család, Rátkaiék kisfia súlyos beteg, az apa már nem is számít arra, hogy javulhat a most 7 éves Marci állapota, akit kisbabaként több hónapos kezelés után engedtek csak ki a kórházból. A kisfiú naponta küzdött epilepsziás rohamokkal - hangzott el a műsorban.

A család tavaly augusztusban elveszítette az otthonát, azóta albérletben laknak, amit bár megvásárolhatnának, de ahhoz állami támogatást kell igényelniük. Ehhez azonban előbb kilenc négyzetmétert kellene hozzáépíteniük a lakáshoz.

Az apa elmondta, kisfia gondozása miatt elvesztette a munkahelyét, és a házat, ahol korábban éltek. Most 50 200 forintból tengődnek.

A ház bővítéséhez szükséges hozzávalók egy részével már rendelkeznek, ugyanis sokan segítettek: volt, aki építőanyagot biztosított nekik, egy építésziroda pedig ingyen vállalta, hogy elkészíti a munkákhoz szükséges terveket. Csakhogy időközben elfogyott a szigetelőanyag, nincs bejárati ajtó, és új tetőre is szükség volna.

Az apa bizakodó, azt tervezi, hogy nyárra elkészül a bővítéssel, és utána - reményei szerint - nyugodtan élhetnek Marcival.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!