szerző:
hvg.hu

A ruhaboltban helyettesítő asszonyt halálos áramütés érte, amikor megfogott egy korlátot.

Nem találtak felelőst – ezt írta a rendőrség annak a vásárhelyi férfinak, akinek a feleségét halálos áramütés érte 2016-ban egy ruhaboltban. Az asszony a lányát helyettesítette az üzletben, és megfogta a galériára vezető korlátot, ekkor rázta meg az áram.

Kiderült, hogy nemcsak a korlát, hanem az egész épület feszültség alatt volt, amikor a középkorú nőt áramütés érte a ruhaboltban. Férje a napokban kapta meg a rendőrség határozatát arról, hogy szerintük nincs felelőse a tragédiának. 35 évig voltak a házasok, három gyermekük született, egyikük a tragédia idején volt terhes.

A lány rosszul volt, segítséget kért az édesanyjától, aki leváltotta őt a boltban. A nőn már nem tudtak segíteni a mentők. Egy vevő talált rá.

A férje nem tudja elfogadni, hogy senkit sem tettek felelősség az áramütésért.

Az üzlet sokáig zárva volt a szerencsétlenség után, nemrég nyitott ki újra.

A rendőrök megfogalmazása szerint nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani a személyi felelősséget, de nem részletezték, mit jelent ez pontosan.

Az RTL Híradó szerint a tragédiát egy korábbi beázás és az azt követő villanyszerelés okozhatta, de a kirendelt szakértők sem tudták megmondani, pontosan ki és mikor hibázott.

Az épület tulajdonosa telefonon mindössze annyit mondott: átvizsgáltatták az épületet és most már minden rendben van azzal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!