szerző:
hvg.hu

A ruhaboltban helyettesítő asszonyt halálos áramütés érte, amikor megfogott egy korlátot.

Nem találtak felelőst – ezt írta a rendőrség annak a vásárhelyi férfinak, akinek a feleségét halálos áramütés érte 2016-ban egy ruhaboltban. Az asszony a lányát helyettesítette az üzletben, és megfogta a galériára vezető korlátot, ekkor rázta meg az áram.

Kiderült, hogy nemcsak a korlát, hanem az egész épület feszültség alatt volt, amikor a középkorú nőt áramütés érte a ruhaboltban. Férje a napokban kapta meg a rendőrség határozatát arról, hogy szerintük nincs felelőse a tragédiának. 35 évig voltak a házasok, három gyermekük született, egyikük a tragédia idején volt terhes.

A lány rosszul volt, segítséget kért az édesanyjától, aki leváltotta őt a boltban. A nőn már nem tudtak segíteni a mentők. Egy vevő talált rá.

A férje nem tudja elfogadni, hogy senkit sem tettek felelősség az áramütésért.

Az üzlet sokáig zárva volt a szerencsétlenség után, nemrég nyitott ki újra.

A rendőrök megfogalmazása szerint nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani a személyi felelősséget, de nem részletezték, mit jelent ez pontosan.

Az RTL Híradó szerint a tragédiát egy korábbi beázás és az azt követő villanyszerelés okozhatta, de a kirendelt szakértők sem tudták megmondani, pontosan ki és mikor hibázott.

Az épület tulajdonosa telefonon mindössze annyit mondott: átvizsgáltatták az épületet és most már minden rendben van azzal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!