szerző:
Csányi Nikolett - Tóth Richárd

Szél Bernadett afgán származású, de magyar állampolgár szakértője azt mondja, rajta keresztül támadják most az LMP-t. Nem gyűlöletet, hanem félelmet lát Magyarországon.

Németh Szilárd fideszes nemzetbiztonsági bizottsági alelnöknek a múlt héten jutott eszébe, ki kellene tiltani Szél Bernadettet a testület üléséről, mert Soros. Később a Fidesznél rájöttek, ez nem lehetséges, de addigra már rárepült a kormánypropaganda Szél szakértőjére, őt kezdték támadni, mondván, megbukott az átvilágításon. A szakértő közleményben tette tisztába a dolgokat, személye nem minősül nemzetbiztonsági kockázatnak, csak a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésein nem vehet részt.

Janan Mirwais hvg.hu-nak pedig elmondta, milyennek látja Magyarországot, miközben évek óta zajlik a Fidesz menekültellenes kampánya:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!