szerző:
Csányi Nikolett - Tóth Richárd

Szél Bernadett afgán származású, de magyar állampolgár szakértője azt mondja, rajta keresztül támadják most az LMP-t. Nem gyűlöletet, hanem félelmet lát Magyarországon.

Németh Szilárd fideszes nemzetbiztonsági bizottsági alelnöknek a múlt héten jutott eszébe, ki kellene tiltani Szél Bernadettet a testület üléséről, mert Soros. Később a Fidesznél rájöttek, ez nem lehetséges, de addigra már rárepült a kormánypropaganda Szél szakértőjére, őt kezdték támadni, mondván, megbukott az átvilágításon. A szakértő közleményben tette tisztába a dolgokat, személye nem minősül nemzetbiztonsági kockázatnak, csak a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésein nem vehet részt.

Janan Mirwais hvg.hu-nak pedig elmondta, milyennek látja Magyarországot, miközben évek óta zajlik a Fidesz menekültellenes kampánya:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!