szerző:
hvg.hu

Kartonlapokat is beszereztek, hogy azokon aludjanak.

Juhász Péter, az Együtt elnöke a párt más politikusaival és aktivistáival a szerda éjszakát a Kálvin téri aluljáróban kívánja tölteni. Kartonlapokat is beszereztek, hoyg azokon aludjanak majd.

Ezzel az akcióval akarják ugyanis felhívni a figyelmet arra, hogy a hajléktalanság nem rendészeti és esztétikai probléma, mint ahogy azt Tarlós István főpolgármester gondolja.

Az aluljáróban szakértőkkel is fognak beszélgetni, meghívták többek között Iványi Gábort, az Oltalom Karitatív Egyesület elnökét, akikkel a hajléktalanságról beszélgetnek, amit az Együtt Facebook-oldalán közvetítenek is.

Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke a videóban elmondta, a párt egyébként szociális bérlakásprogramot, országosan egységes szociális alapon működő lakhatási támogatási- és adósságkezelő rendszert, illetve az elhelyezés nélküli kilakoltatás tilalmát javasolja a hajléktalanság megszüntetésére és megelőzésére, hogy ne kerüljön senki az utcára.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!