szerző:
hvg.hu

A Fidesz szerint nem. Az EP-s szöveget viszont megszavazták. Kamuznak?

"Az Európai Parlament felhívja a Bizottságot, hogy (...) működjön együtt a civil társadalmi és emberi jogi szervezetekkel annak érdekében, hogy biztosítsa a menekültek és a lakóhelyüket elhagyó személyek emberi jogainak tiszteletben tartását, különös tekintettel a kiszolgáltatott nőkre és lányokra."

A Fidesz Európai Parlamenti képviselői egy kivétellel megszavazták azt a szöveget, amelyben többek közt ez a mondat is megtalálható. Majd másnap a Fidesz és a kormány beindította a Stop Soros-kampányt, amely a civilek és a migráció elleni atomfegyver lehet. A Magyar Nemzet hívta fel a figyelmet a furcsa kettősségre. Majd reagált a Fidesz.

HVG KAMUMÉTER

Hídvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kijelentette: "A Fidesz semmilyen migránspárti jelentést nem szavazott meg."

Ön szerint mi ennek az állításnak az igazságtartalma?

T o t á l K a m u
P o n t í g y !

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!