szerző:
hvg.hu

Most épp kelekótya paprikajancsinak nevezte a szocialista fővárosi képviselőt.

A szerdai közgyűlésen a szocialisták a 3-as metró akadálymentesítésének kérdését is napirendre vetették volna. Indítványuk szerint a vonal teljes akadálymentesítése 20 milliárd forintból kivitelezhető lenne.

A beadványt – amit elutasítottak a képviselők – Tarlós István főpolgármester így kommentálta:

„Nézze, Horváth, ön az én szememben egy kelekótya paprikajancsi.”

A főpolgármester szerint Horváth Csabáék csak kampányfogásból aggódnak a mozgáskorlátozottakért, és azt javasolta a szocialistáknak, hogy kérjenek pénzt az akadálymentesítésre a kormánytól. „Ez a kérdés nyitva van. Ha a miniszterelnök úr tud még adni 20 milliárdot erre a városnak, akkor fog adni, ha nem, akkor majd ütemesen kötelezettséget vállal a közgyűlés, nekem erről lesz februárban egy előterjesztésem” – közölte Tarlós.

Az ülésen a Bálna ügye is téma volt. Az ellenzéki képviselők a létesítmény értékesítése ellen foglaltak állást, nem adnák a kormánynak sem.

A pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes az előző városvezetést tette felelőssé azért, hogy nem tudnak mit kezdeni az épülettel. Bagdy Gábor hangsúlyozta, ha nem találnak jó vevőt a Bálnára, akkor Budapest maga fogja üzemeltetni és működtetni.

(Hír Tv)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Tarlós: mi több liftet építünk a metróba, mint az örökösen handabandázó szájhősök tették

A főpolgármester szerint nincs anyagi fedezetük a metró teljes körű akadálymentesítésére, de megvizsgálják még egy állomáson a lift beépítésének lehetőségét. Tarlós István elmondta pénteken azt is, pontosan hány új troli és villamos érkezik Budapestre, illetve felvetette, hogy a Római-partra épített védmű a patakok bevédése után akár okafogyottá is válhat.