szerző:
hvg.hu

Hogyan zsebelt be közel hatmilliárd forint közpénzt a színházas tao-machinátor környezete – ezt mutatja be a G7.

Több olyan újonnan alapított, a színházi szféra számára is szinte teljesen ismeretlen színházat mutat be a G7, amelyek gyanús körülmények között akasztottak le sok százmillió forintot az államról a tao-támogatásokat kihasználva. Ezeknél a színházaknál sok a hasonlóság: az elmúlt években jöttek létre, szinte kivétel nélkül egy tetszhalott cég megvásárlásával. Már a tulajdonosváltás utáni első teljes évükben jelentős bevételekre tettek szert, amelyek általában szinte teljes egészében külföldi fellépésekből származtak, és azonnal felkerültek a külföldön legsikeresebb magyar színházak közé.

A G7 szerint ilyen volt a több százezres nézettségű produkcióban magyar részvételt blöffölő Anonymus Színház, az izraeli plázában közel négyszázezres látogatottságot generáló Műhely Produkció, az állítólagos partnere által egyszerűen csalónak nevezett Végtelen Tér Színház, és a koprodukciós partnere által szintén meghazudtolt Maszka Színház. Ezeket produkciókat a cikk szerint nem csak a gyors és gyanús felemelkedésük köti össze, végső soron az érintett szervezetek egy színházi közegben jól ismert emberhez köthetőek, akinek kulcsszerepe volt a tao-törvény megalkotásában, a jogszabályi háttér kidolgozásában, és a legnagyobb tao-machinátorként jellemzik – a cikk szerint.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!