szerző:
Kaufmann Balázs
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Balla István a komáromi Széchenyi István közgazdasági és informatikai szakközépiskola tanára. Ez az az iskola, ahol faliújságra tették azoknak a tanulóknak a nevét, akik valamilyen megrovásban részesültek. Az eljárásról január elején készített riportot az RTL, amelyben Balla István is megszólalt és kritizálta az intézmény vezetését. Ez után érkeztek példátlan körlevelek a szakiskolákba az azokat fenntartő Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivataltól, amelyben tájékoztatták őket, hogy mi a teendő, ha sajtómegkeresés érkezik hozzájuk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megvonták a szakiskolák jogát az önálló véleménynyilvánitástól bármilyen sajtóban. Balla István most az egyik szónoka volt a Tanítanék Mozgalom vasárnapi tüntetésén. A tüntetésről készület beszámolónkat itt olvashatja.

Beszédének részletét itt megnézheti:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!