szerző:
hvg.hu

Az évszakhoz képest kifejezetten kellemes idő várható hétfőn, sokfelé napsütéssel. Kedden hidegfront érkezik, de akkor sem hűl le túlságosan a levegő.

Hétfőn a Dunántúlon sok napsütésre számíthatunk, a Dunától keletre viszont változóan felhős idő várható, északkeleten, keleten néhol gyenge eső, egy-egy jelentéktelen zápor sem kizárt. Az ország északi-északkeleti felén élénk lesz a szél. Fronthatás nem várható. Az enyhe reggel után napközben 9, 15 fokig emelkedik a levegő.

Kedden egy hidegfront érkezik, a kezdeti ködös idő délkeleten és délnyugaton is megszűnik, több órára kisüt a nap, az időnként megnövekvő felhőzetből legfeljebb északkeleten és északnyugaton fordulhat elő egy-egy futó zápor. Többfelé megerősödik, északon és a középső tájakon viharossá is fokozódik a szél. Hajnalra 0, +7 fokig hűl le a levegő, a csúcshőmérséklet 7 és 13 fok között alakul – jelenti az Időkép.

Az előrejelzés szerint szerdán változóan felhős-napos időre számíthatunk, gyenge eső legfeljebb északon fordulhat elő délután, és 5, 11 fokra készülhetünk. Csütörtökön szeles, sokfelé esős időre van kilátás, melyet később a Dunántúlon és a hegyekben havas eső, hó válthat fel. A csúcshőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. A folytatásban hidegebb, szeles, változékony idő jöhet.