szerző:
hvg.hu

Rosszul tették fel a kérdést a szocialisták, ezért nem arattak valódi győzelmet a Kúrián. Nem érti, Dabóczi Kálmán mire gondolt a korrupciós kiszólásában, de politikailag óriási baklövésnek tartja az interjú időzítését.

Nem jelent liftépítést a szocialisták népszavazási kérdése az 3-as metró állomásainak akadálymentesítéséről szóló népszavazási kezdeményezése. Ez a népszavazás semmit nem ér, a szocialisták bután tették fel a kérdésüket, mondja Tarlós István rendkívüli sajtótájékoztatóján, mert az akadálymentesítés nem csak lifttel oldható meg.

Az MSZP ünnepli, hogy a Kúria elutasította a metró akadálymentesítésről szóló népszavazási ügyben beadott fellebbezést, így megindulhat az aláírásgyűjtés.

Tarlós tudja, az újságíróknak is van lelkük, "és ezt nem kifogásolom", de tényekről kell beszélni. Politikai akció a népszavazás, amely látszatra ügyes, de amúgy ügyetlen, nem éri el célját. Nem lehet azt a látszatot kelteni, hogy a mostani városvezetés az akadálymentesítés ellen lenne, szögezi le Tarlós.

Tarlóst kérdezik, hogy készült-e menekültek befogadását célzó akcióterv, Tarlós szerint ha készült is ilyen papír, az nem hatályos, mert nem hatalmazott fel senkit annak aláírására.

"Na, ettől féltem, hogy ezt meg fogják kérdezni", mondja Tarlós, akit a Dabóczi-féle interjúról, és az abban olvasható korrupciós kitételről ("rá kell szorítani a mindenkori kormányzatot, hogy a hatalmát valóban a közjó érdekében használja, és ne egy szűk csoport gazdasági érdekei mentén") kérdezik. Tarlós úgy látja, ahogy ő, úgy Dabóczi Kálmán is hívő ember, de nem érti, mire gondolt, amikor ezt mondta. Ráadásul a lépése politikai antitalentumra vall, épp ebben az időszakban. Tarlós szerint ez talán valamiféle katolikus könyörgés volt a BKK vezérigazgatójától.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!