szerző:
hvg.hu

Nem hisz az összefogásban, de márciusig bármikor összehívható egy kongresszus, amely úgy dönthet, visszalépnek valamelyik ellenzéki jelölt javára. Állítja, az ellenzéki pártokat eddig nem támadta - de már ebben az interjúban sem folytatja ezt a gyakorlatot.

Karácsony Gergely nem a magyar politika megújításában érdekelt, más térfélen focizik, mint Szél Bernadett, ezért az LMP miniszterelnök-jelöltje nem gondolkodik összefogásban, ami már 2014-ben is megbukott, mondja el a Heti Válasznak adott interjújában. Szél szerint a választóknak alternatív erőtér kell, így lehet leváltani a Fideszt.

Szél állítja, az elmúlt hónapokban nyilvánosan nem kritizálta az ellenzéki pártokat azért, hogy ne riassza el az embereket, minél többen menjenek választani - az interjú felvétele után viszont rögtön miniháborúba keveredett a DK-val. De már az interjúban arról beszél, az MSZP "gócokban fertőzött", a Jobbbiknál meg sosem lehet tudni, mire számíthat az ember.

De Szél azt is megemlíti, márciusig még vissza lehet lépni, azaz egyáltalán nem zár ki valamiféle koordinációt. A döntést a kongresszusnak kell meghoznia, és "bármikor össze tudunk hívni egyet". A nemzetbiztonsági bizottsági kitiltási botrányáról azt mondja, ha a Fidesz határozatképtelenné teszi kivonulásával a bizottságot, a a nemzetbiztonsági szolgálatok maradnak kontroll nélkül.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!