szerző:
MTI / hvg.hu

Érdekes érvelésbe bonyolódott a főpolgármester a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban.

Az M1 reggeli műsorának vendége volt csütörtökön Tarlós István főpolgármester, aki ismét a 3-as metró akadálymentesítése ügyében kezdeményezett MSZP-s népszavazásról beszélt. Tarlós megint értelmetlennek nevezte a népszavazási kezdeményezést, mert az győzelem esetén sem róna kötelező feladatot az önkormányzatra, ezért félreveztő a kérdés, majd azt mondta,

minden állomáson megvan az az elméleti megoldás, amelyet gyakorlattá fogunk formálni, a mozgáskorlátozottakkal együttműködésben.

Tarlós ezen túl egy fura érvelésbe bonyolódott, amikor arról beszélt, hogy

nem logikus minden állomásra felvonót építeni, hiszen egyetlen liftnél sokkal több embert szállíthat például egy alacsonypadlós autóbusz.

A főpolgármester emellett azzal példálózott, hogy az előző városvezetés a 2-es metró részleges felújítása során egyetlen, a mozgáskorlátozottakat szolgáló liftet épített, azóta viszont már 13-at adtak át.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!