szerző:
hvg.hu

Orbán nem valószínű, hogy kiállna a diákokkal vitatkozni.

Mint arról beszámoltunk, a Független Diákparlament képviselői nyilvános vitára hívták Orbán Viktort. A diákok ultimátumot adtak a miniszterelnöknek, mondván ha február 7-éig nem fogadja el a vitára a meghívást, akkor február 23-án ismét tüntetni fognak.

Lázár János a csütörtöki kormányinfón azt mondta, nem tárgyalt Orbánnal "erről a nagy lehetőségről", hogy diákokkal vitatkozzanak, és bár nagyon fontosnak tartják a diákok véleményét, a követeléseiket összefoglaló 12 pont között vannak komolyan veendő dolgok és "zagyvaságok" is. Lázár azt mondta, szerinte a miniszterelnök nem tervezi, hogy elmegy a vitára.

Palkovics László oktatási államtitkár az RTL Klub Híradójának azt mondta, szerinte a diákok által felvetett problémák egy része nem valós, vagy dolgoznak a megoldásukon, de az szerinte nem igaz, hogy a diákok nem kaptak érdemi választ a minisztériumból, mert a miniszter egy hosszú levelet küldött válaszként.

Palkovics azt is mondta, van egy köznevelési kerekasztal is, ami éppen az egyeztetési céllal jött létre, és amiben a hallgatók képviselői is ott vannak.

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament képviselője azt mondta, továbbra is nyílt vitát szeretnének, és szerinte az a minimum, hogy egy normális ország miniszterelnöke nyilvános vitát vállal azokkal, akiknek véleménye van egy adott oktatáspolitkkai kérdésről.

A Független Diákparlament egyébként a köznevelési kerekasztalban nem szeretne részt venni, mert az szerintük a kormány játékszabályai szerint működik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!