szerző:
hvg.hu

Vékony hótakaró a síkvidéki területeken is megmaradhat az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Szombaton erősen felhős, illetve borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék; a Dunántúlon havazás, havas eső, az ország középső részén havas eső, eső, a Tiszántúlon eső valószínű. A hegyvidéki területeken 10-15 centiméteres hótakaró is kialakulhat. Síkvidéken azonban általában inkább olvadni fog, de a csapadék intenzitása függvényében pár centiméter vizes hó megmaradhat. Az északi, északnyugati szél élénk, többfelé erős lesz, majd a késő délutáni óráktól a keleti határnál a szél ismét délire, délnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén általában 1 és 5 fok között alakul, de délkeleten 6, 8 fok is lehet.

Vasárnap napközben csökken a felhőzet, többórás napsütés várható. Hajnalban, reggel keleten még lehet helyenként gyenge eső, havas eső, havazás, napközben már csak helyenként alakulhat ki futó hózápor. Az északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul, de a kevésbé felhő, havas tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!