szerző:
hvg.hu

Lebontották a burkolatot az állomások egy részén a 3-as metró északi szakaszán. A rekonstrukció weboldalán közzétett fotókon látható, hogy a kibontott anyagokat és a törmeléket úgynevezett pőrekocsikon szállítják el a megállókból.

Az Indóház.hu a Magyar Építők.hu alapján azt írja, hogy a 3-as metró északi szakaszán folyamatosan bontják a jobb oldali, vagyis a városközpontból kifelé vezető vágányokat, az állomásokon pedig a burkolatokat. A régi tűzjelzőrendszert ugyancsak bontják.

©
©
©
©

A megmaradt baloldali vágányoknak fontos szerepük van az építési logisztikában: ezeken szállítják a helyszínre az építési anyagokat, illetve szállítják el a bontottat. Közben befejezték az alagút mosását és takarítását. Erről a kivitelező YouTube-csatornáján látható videó.

Ha sikerül tartani az ütemezést, akkor decemberben elkezdődhetne az alagút és az állomások műszaki átadás-átvételi eljárása.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!