szerző:
hvg.hu

Lebontották a burkolatot az állomások egy részén a 3-as metró északi szakaszán. A rekonstrukció weboldalán közzétett fotókon látható, hogy a kibontott anyagokat és a törmeléket úgynevezett pőrekocsikon szállítják el a megállókból.

Az Indóház.hu a Magyar Építők.hu alapján azt írja, hogy a 3-as metró északi szakaszán folyamatosan bontják a jobb oldali, vagyis a városközpontból kifelé vezető vágányokat, az állomásokon pedig a burkolatokat. A régi tűzjelzőrendszert ugyancsak bontják.

©
©
©
©

A megmaradt baloldali vágányoknak fontos szerepük van az építési logisztikában: ezeken szállítják a helyszínre az építési anyagokat, illetve szállítják el a bontottat. Közben befejezték az alagút mosását és takarítását. Erről a kivitelező YouTube-csatornáján látható videó.

Ha sikerül tartani az ütemezést, akkor decemberben elkezdődhetne az alagút és az állomások műszaki átadás-átvételi eljárása.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!