szerző:
hvg.hu

Magukra szabták a választókerületeket, hogy az ellenzék ne rúgjon labdába.

Elismerte Kövér László, az Országgyűlés elnöke és a Fidesz választmányi elnöke, hogy a választókerületek újraszabásakor azon voltak, hogy "az ellenzék ne rúghasson labdába".

Kövér ezt egy zártkörű beszélgetésen mondta el 2017 januárjában, amelyről az LMP-hez kötődő Reflektor közölt hangfelvételt.

A házelnök ezt azzal magyarázza, hogy az 1990-es választójogi törvényben is volt efféle "bűvészkedés", és az a szocialistáknak kedvezett.

1990-ben egyébként az ellenzék elég nagyot rúgott a labdába: a választást a Magyar Demokrata Fórum nyerte, amely a Független Kisgazdapárttal és a Kereszténydemokrata Néppárttal alakított kormányt. A legnagyobb ellenzéki párt az akkor radikálisan antikommunista SZDSZ lett.

MSZP: Kövér beismerte a választási csalást

Kövér Lászlótól most már azt is tudjuk, hogy mire számíthat az ország, ha ők maradnak hatalmon. Szavaiból kiderül, hogy bármilyen csalást, törvénytelenséget megtehetnek továbbra is, mert mivel ők kormányoznak az lesz törvényes, amit a Fidesz mond – így reagált szombat délután az MSZP arra, hogy egy kiszivárgott hangfelvételen Kövér László arról beszélt: a választókerületek újraszabásakor azon voltak, hogy "az ellenzék ne rúghasson labdába".

A kétharmad már nincs ugyan meg a Fidesznek, de vannak még eszközei egy újabb csalás előkészítéséhez. A Nemzeti Választási Bizottság pedig már meg is kezdte a munkát, mindent megtesznek azért, hogy Orbánéknak lejtsen a pálya – vélik a szocialisták.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!