szerző:
MTI / hvg.hu

Vasárnap legfeljebb eső valószínű már, majd száraz, igen hideg napok következnek. Szerdán újra havazhat, és akár nagyobb mennyiség is hullhat.

Szombaton kora este majdnem mindenhol visszavonták a havazás miatt kiadott figyelmeztetéseket, már csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat délutáni adatai szerint a hegyvidékeken alakult ki vastagabb hótakaró, Kékestetőn 17 centiméteres hóréteget mértek.

Síkvidékeken jellemzően néhány centiméteres a hóvastagság, emellett többfelé alakult ki hólepel, illetve hófolt.

Az előrejelzés szerint az intenzív csapadék zónája egyre inkább a keleti, északkeleti területekre korlátozódik. Ott még vegyesen eső, havas eső és hó egyaránt eshet. A hegyvidéki területeken még egy újabb, körülbelül 5 centiméternyi hó eshet, síkvidéken inkább csak átmenetileg megmaradó, latyakos, legfeljebb néhány centis réteg alakulhat ki.

Vasárnap fokozatosan megszűnik a csapadék, legfeljebb néhol fordulhat elő záporos csapadék.

A következő napokban száraz, de hideg idő várható, néhol akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő. Szerdán várható ismét havazás, és a mostani számítások szerint akár síkvidékeken is jelentősebb hótakaró alakulhat ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!