szerző:
hvg.hu

Zala és Vas megyében sokfelé tíz centiméternél is vastagabb a hótakaró, az ország északi és középső részein pedig havas eső, ónos eső, eső hullt szerda délben.

Egy mediterrán ciklon hozott csapadékot Magyarországra szerda hajnaltól: az Alpokalján és északnyugaton havazik, máshol havas eső, ónos eső hullik, ami később esőbe fordul majd át, de a Bakony és az Északi-középhegység magasabb csúcsain maradhat még a vegyes halmazállapot – írja az Időkép.

Az időjárási portál szerint Zala és Vas megyében sokfelé már 10-13 centiméteres a hóréteg, a következő órákban azonban dél felől megszűnik a csapadék.

©
©

Budapesten is havazott délelőtt, délebbre pedig többfelé fagyott eső, ónos eső, valamint eső formájában hullik le a csapadék. 

Ónos eső miatt már csak Nógrád megyében és néhány Pest megyei járásban van elsőfokú, citromsárga riasztás érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzés szerint éjjel a Nyugat-Dunántúlon újabb havazás kezdődik, általában 1 és 10 centiméter közötti friss hóréteg becsülhető, de főként Zalában és tágabb térségében helyenként akár 10-15 centimétert meghaladó tapadó hó is hullhat. Máshol eső, havas eső valószínű, néhol átmenetileg ónos eső sem kizárt. Csütörtök napközben fokozatosan gyengül majd a csapadék, a lehullott hó olvadásnak indul.

Éjjel és reggel főként az Alföld északi harmadán és az Északi-középhegység térségében lehet még átmenetileg ónos eső.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!