szerző:
hvg.hu

Az Árpád hídi metrómegálló végleges nevéről nincs még végleges döntés a főpolgármester szerint.

Tarlós István szerint túlzás lenne, ha a XIII. kerületi városközpont után az Árpád híd megállót is a néhai államfőről neveznék el – mondta a főpolgármester a Magyar Időknek.

Végleges megállapodás arról van, hogy a XIII. kerület egy részét Göncz Árpád városközpontra neveznék át, de az Árpád hídi metrómegálló nevéről még nem döntöttek – közölte.

A főpolgármester szerint az érintett angyalföldi városrész nevének megváltoztatása a XIII. kerület kérése volt, a Göncz Árpád városközpont elnevezést pedig a közgyűlés kormánypárti többsége is támogatta, emléket állítva a rendszerváltás utáni Magyarország első köztársasági elnökének.

A volt államfő tiszteletére egykori, III. kerületi lakóhelyén emléktáblát, annak közelében pedig mellszobrot állítottak – emlékeztetett.

A metrómegállók elnevezéséről a Fővárosi Közgyűlés mindenképpen tárgyalni fog – jelezte Tarlós István.

 

 

hvg.hu Itthon

Videóban riogat Göncz Árpáddal Harrach Péter fia Angyalföldön

Közelednek az országgyűlési választások, Harrach Tamás XIII. kerületi fideszes képviselőjelölt pedig felcsapott vloggernek. A tizenkét éve önkormányzati képviselőként dolgozó politikus első videójában máris kemény üzenetet küldött a szocialistáknak az egyik kerületi metrómegálló új nevének ügyében.