szerző:
hvg.hu

Az Árpád hídi metrómegálló végleges nevéről nincs még végleges döntés a főpolgármester szerint.

Tarlós István szerint túlzás lenne, ha a XIII. kerületi városközpont után az Árpád híd megállót is a néhai államfőről neveznék el – mondta a főpolgármester a Magyar Időknek.

Végleges megállapodás arról van, hogy a XIII. kerület egy részét Göncz Árpád városközpontra neveznék át, de az Árpád hídi metrómegálló nevéről még nem döntöttek – közölte.

A főpolgármester szerint az érintett angyalföldi városrész nevének megváltoztatása a XIII. kerület kérése volt, a Göncz Árpád városközpont elnevezést pedig a közgyűlés kormánypárti többsége is támogatta, emléket állítva a rendszerváltás utáni Magyarország első köztársasági elnökének.

A volt államfő tiszteletére egykori, III. kerületi lakóhelyén emléktáblát, annak közelében pedig mellszobrot állítottak – emlékeztetett.

A metrómegállók elnevezéséről a Fővárosi Közgyűlés mindenképpen tárgyalni fog – jelezte Tarlós István.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Videóban riogat Göncz Árpáddal Harrach Péter fia Angyalföldön

Közelednek az országgyűlési választások, Harrach Tamás XIII. kerületi fideszes képviselőjelölt pedig felcsapott vloggernek. A tizenkét éve önkormányzati képviselőként dolgozó politikus első videójában máris kemény üzenetet küldött a szocialistáknak az egyik kerületi metrómegálló új nevének ügyében.