szerző:
hvg.hu

Látványos drónvideót forgatott a Magyar Narancs stábja a vadászkastélynál, amelyet Lázár János tanácsadója építtetett.

Az év végén már fogadott vendégeket a Nagyréti Vendégház, az a vadászkastély, amely a közelmúltban épült a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilágban.

A területet, amelyen a kastély áll, 2015-ben vásárolta meg Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvéd, később két társtulajdonossal céget alapított, amelybe beapportálta az ingatlant. Kulik korábban Lázár János munkatársa volt, amikor a Miniszterelnökséget vezető miniszter még az ottani polgármesteri posztot töltötte be. Kulik azután is rendszeresen adott jogi tanácsokat a politikusnak, és a Miniszterelnökség is szerződött vele – írja a Magyar Narancs, amelynek stábja ellátogatott a vendégházhoz, ahol drónvideót forgatott.

A lap újságírója – ahogy arról korábban hírt adtunk – már kikérte a földhivataltól a kastély kertjét körülvevő terület tulajdoni lapját, amelyből kiderült: az 1,8 hektáros földnek Lázár János anyja a tulajdonosa. A környéken további két olyan földrészlet van, amely Lázár anyjáé, és magának Lázárnak is van olyan földbirtoka, amely majdnem szomszédos a vendégházzal. Sőt, a két fia nevén is van ott egy-egy földdarab, összesen 40,45 hektár.

Lázár korábban tagadta, hogy köze lenne a vadászkastélyhoz.