szerző:
hvg.hu

James Gunn a Twitteren ment neki a magyar kormányfőnek és az amerikai elnöknek egyszerre, szerinte Trump pontosan azt csinálja, mint Orbán.

A hétvégén lapunk is szemlézte azt a New York Times cikket, ami Magyarországról szól. Ebben egyebek között arról van szó, hogy:

Orbán Viktor a puha autokrácia egyik furcsa változatává formálta át Magyarországot úgy, hogy kombinálta mindezt a „csókosok” kapitalizmusával, szélsőjobbos retorikával és egypárti politikai kultúrával. Eközben Magyarország uniós tag maradt ráadásul, és dollármilliárdoknak megfelelő összegű támogatást kap az EU-tól.

James Gunn, A galaxis őrzői rendezője is megosztotta a cikket Twitterén, azzal a kommenttel, hogy:

Orbán megölte a demokráciát Magyarországon, rövid idő leforgása alatt, és PONTOSAN azt tette, amit Trump is csinál most: rájátszott a bevándorlással kapcsolatos félelmekre, kétségbe vonta a mainstream sajtó hitelességét, ellenőrzése alá vonta az igazságszolgáltatást, és átrajzolta a választói körzeteket.

A rendező hozzátette, küzdjenek Trump ellen, mindenki a saját eszközeivel. Ő maga korábban 100 ezer dollárt ajánlott Trumpnak, ha mérlegre áll.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!