szerző:
hvg.hu

Nem tudta a Fidesz betartani a saját maga által hozott plakáttörvényt, ezért az Együtt feljelenti, ál a párt közleményében. A párt bemártja Orbánékat az ÁSZ-nál is. l

Feljelentést tesz az Együtt a Fidesz ellen a JCDecaux-féle plakátok ügyében. Az ügyre a 24.hu világított rá: a párt a 2017-es listaárakon vásárolt plakáthelyeket a 2018-as hidegvágós, sorosos-ellenzékis kerítésátvágós kampányra, miközben a cég 2018-ban már jelentőset emelt a listaárain. Az Együtt szerint ez a Fidesz saját maga által hozott plakáttörvényének megszegése, ezért feljelentést tesz, és az Állami Számvevőszéknek is kockázatjelentést tesz. (Az ügyben az ÁSZ-nak már a hvg.hu is írt, választ még nem kaptunk.) A Jobbikot ugyanebben az ügyben az ÁSZ keményen megbüntette.

"A Fidesz egyénre szabott, az ellenfeleket ellehetetlenítő, a kivételezetteknek jelentős előnyöket nyújtó törvénykezése mindannyiunk számára élhetetlenebbé teszi hazánkat, kiszámíthatatlanná teszi a mindennapi életet Magyarországon. Az elnyomó Orbán-rezsim a plakáttörvénnyel tudatosan maga felé lejtő pályát teremtett, ám még ezt sem hajlandó betartani", áll az Együtt közleményében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!