szerző:
hvg.hu

Az ugyancsak az Elios-ügyben érintett Tiborcz Istvánra utalva még öltözéket is ajánlanak a momentumosok: pufimellényt és sportzakót vegyen az, aki velük tartana.

"Így világít a magyar címmel" tüntetést szervez február 15-e, csütörtökre az Elios-ügy miatt a Momentum. A demonstrációról szóló részleteket a Magyar Nemzetnek juttatták el az ellenzéki párt képviselői.

Azt írták, „az Elios-botrányról hétről hétre többet tudunk meg. Egyre nyilvánvalóbb, hogy kinek és milyen felelőssége van – mégsem történik felelősségre vonás. Nem történik, mert az ügyben közvetetten érintett Polt Péter is, akit a Fidesz saját embereként ültetett a legfőbb ügyészi székbe, és aki nem teszi meg a szükséges lépéseket az ügy kivizsgálásáért, az ország megtisztításáért”.

A Momentum mindezt elfogadhatatlannak tartja, ezért a tüntetés, ahova a többi ellenzéki pártok képviselőit is várják, illetve mint írták, magát az ügyben érintett Tiborcz Istvánt is. Közölték, ezzel szeretnének lehetőséget biztosítani a miniszterelnök vejének arra, hogy képviselje és ütköztesse saját álláspontját.

Dress code is van, pufimellény és sportzakó. (Mint ismeretes, Tiborcz István az Orbánnal való közös pálinkázós képén is egy ilyen ruhadarabot visel.)

©

A Facebookon szerveződő eseményhez a szervezők azt írták, "viszünk reflektort, megmutatjuk, hogy világít a magyar". Az esemény iránt már most több százan érdeklődnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!