szerző:
hvg.hu

Nem volt más választása, mert nem volt több cég a piacon, akivel meg lehetett volna csinálni a közvilágítás korszerűsítését Hódmezővásárhelyen?

Lázár János, Hódmezővásárhely egykori polgármestere először titkolta volna, miért beszélgetett Tiborcz Istvánnal, majd miután visszakeresték, hogy épp maga dicsekedett el, hogy Orbán Viktor vejével együtt találták ki a város világításának korszerűsítési tervét, már kénytelen volt valamit mondani.

És azt mondta: „Én kerestem Tiborcz Istvánt, mivel nem volt olyan magyar vállalkozás, amely a közvilágítási projektekben tapasztalattal bírt volna akkoriban”.

Az OLAF-jelentésben egyébként olvasható, hogy két másik cég is indult a hódmezővásárhelyi közbeszerzésen, akik vesztettek, a Tungsram-Schréder Zrt. meg is támadta a döntést, végül alvállalkozóként vett részt a projektben – a törvényileg megengedettnél nagyobb mértékben.

A pályázati kiírás trükkjei miatt az Elios volt előnyösebb helyzetben.

Ön szerint tehát Lázár azért beszélt Tiborcz Istvánnal, mert nem volt más potenciális cég?

HVG KAMUMÉTER

Lázár János: „Én kerestem Tiborcz Istvánt, mivel nem volt olyan magyar vállalkozás, amely a közvilágítási projektekben tapasztalattal bírt volna akkoriban”

Ön szerint mi ennek az állításnak az igazságtartalma?

T o t á l K a m u
P o n t í g y !