szerző:
hvg.hu

Hó, havas eső vagy eső eshet, 1-6 fok lesz.

Hétfőn nyugat felől megvastagszik a felhőzet, délutánra egyre többfelé várható havas eső, kisebb havazás, a délebbi tájakon eleinte gyenge eső. Naposabb időszakok még reggel keleten lehetnek.

Nyugaton, északnyugaton néhol megélénkülhet az északnyugati szél. Hajnalban -6, -1 közötti értékeket, napközben 1-6 fokot mérhetünk.

Kedden egy mediterrán ciklon határozhatja meg időjárásunkat, estig az északkeleti tájak kivételével többfelé kialakulhat havazás és havas eső. Nyugaton felélénkül, az Alpokalján felerősödik az északias szél. Délután legfeljebb 0-5 fok valószínű.

Hétfőtől az időjárás változásaira érzékenyek egyre fokozódó panaszokra készülhetnek. A hét első napján hidegfronti hatással kell számolni, felerősödhetnek a görcsös panaszok, fejfájás, migrénes fejfájás jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomás, szédülés, alvászavar léphet fel. Dekoncentráltabbak, fáradékonyabbak lehetünk, megnőhet a reakcióidő. Ismét téliesre fordul időjárásunk, ezért fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!