szerző:
hvg.hu

Seszták Miklós fejlesztési miniszter városa eszméletlen módon fejlődik. A stadion volt az első, kormányzati támogatással pedig megújul a Várfürdő is. De itt nem állt le a városfejlesztés.

Készül az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkja is, valamint létrehoznak egy egzotikus szegénynegyed látványosságát kínáló moziparkot is. Az Mfor pedig azt írja, a parkolóhelyekkel sem fognak szerénykedni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának előzetes vizsgálati eljárás érdekében benyújtott dokumentum szerint ugyanis Kisvárda

a kiépült/kiépülő sportlétesítményekhez (multifunkcionális csarnok, új stadion), tervezett Ökofilm parkhoz és Várfürdő fejlesztésekhez szolgáló hálózat és parkolók kivitelezését tervezi. Az É-i irányú kiszolgálóúton érhető el a 727 személygépjármű elhelyezését biztosító parkoló terület, valamint a 13 parkolóállásos és 4 férőhelyes le- és felszállóperonnal rendelkező autóbusz parkoló és megállóhely, valamint a Kereszt utca felől.

Összesen egy 740 férőhelyes parkoló épül, összehasonlításképp a fővárosi West End bevásárlóközpontnak van 1500 férőhelyes parkolója. A még épülő új Puskás-stadionnak a 67 ezres férőhelye mellett 556 parkoló lesz.

A parkolónak kinézett telek Kisvárdán egy Natura 2000-es terület szomszédságában van, de a hatóság elé benyújtott dokumentumok szerint a közelben védendő értékek nem találhatók. A parkolót még idén szeretnék megépíteni, 3-6 hónap alatt pedig el is készül a tervek szerint.

A Szabolcs megyei Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya február 8-i dátummal a megküldött dokumentáció és a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a tervezett tevékenységgel kapcsolatban nem merült fel kizáró ok.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!