szerző:
Gergely Zsófia
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem mintha eddig kétsége lett volna bárkinek, de úgy tűnik, Andy Vajna csatornája már meg sem próbál nem kormányszócsőnek látszani. Új rovatukban egészen a választásokig a habonyista bulvárlap főszerkesztője, G. Fodor Gábor mondja meg az „igazságot” – kár, hogy közvetlenül előtte kikotyogta, még ő sem tartja független szakértőnek magát.

Igazságszérum címmel hétfőnként a választásokig G. Fodor Gábor, a kormányközeli Századvég Alapítvány elnökhelyettese segít majd eligazodni a hírek világában a Tv2 Mokka című műsorának új reggeli rovatában. A felkonferálás szerint a cél az, hogy rávilágítsanak a politikai összefüggésekre a politológus-elemző segítségével.

Csakhogy ezek szerint vagy az 24.hu szerint egyre romló számokat produkáló Tv2 sem bízik abban, hogy egymás után két napon bárki nézné a reggeli műsorát, vagy a Vajna-csatorna már meg sem próbál úgy tenni, mintha országos tartalomszolgáltatóként vonatkoznának rá a sajtótörvény kiegyensúlyozottságot megkövetelő passzusai.

Ugyanis G. Fodor pont a legutóbbi adásban, pénteken coming outolt egy vita hevében arról, hogy már hogy lenne objektív.

„Hadd szóljak a jobboldali szavazókhoz” – kezdte, éreztetve, hogy bejelentésre készül – „ne játsszuk”, hogy független elemző lennék

 – lepte meg a váratlan önleleplezéssel a nézőket. G. Fodor a Habony Árpádhoz köthető 888.hu portál főszerkesztője. Utóbbi titulusa a tévében általában nem jelenik meg, ott következetesen századvéges elemzőként futtatják, hétfő reggel is így mutatták be.

Ahogy megírtuk, a választás előtt egy másik új rovat is jelentkezik a Tv2-n Visszaszámlálás címmel, ebben aktuális politikai kérdésekről diskurál a két meghívott vendég. Az első adás kissé neccesre sikerült, mert a másik meghívott politikai szakértő, Boros Tamás politológus vitapartnerénél, G. Fodor Gábornál jóval tényszerűbben érvelt. Ráadásul olyan fő kampánytémák ellen, hogy az ellenzék le akarná bontani a határzárat, vagy Orbán Viktor egész Európát védelmező kerítése ellen.

Talán ezért is akart tiszta vizet önteni a pohárba utána a második adásban vallomásával G. Fodor, akit mindez nem zavart abban, hogy ugyanabban a konyhai díszletben, ezúttal már vitapartner nélkül „igazságszérumot” szolgáltasson kiválasztott témákban hétfő reggel. Kivétel nélkül valamennyi az ellenzéknek kedvezőtlen kérdés volt, így az önbevallottan elfogult elemzőtől megtudtuk, mi szerinte a mai "Igazságszérum":

  • Karácsony Gergely „szélkakas”, akinek az SZDSZ-től Bajnain át most az MSZP-ig már egy sor politikai formációban megfordult, és ahova megy, ott beüt a csőd,
  • Kérdés, hogy az MSZP az 5 százalékos küszöböt egyáltalán eléri-e,
  • Hogy a liberalizmus – így generálisan – hol tart Magyarországon, azt jól mutatja, hogy Fodor Gábor nem kapott befutó helyet,
  • és az Orbán-kormánynak egyik leginkább fájó botrány: a miniszterelnök vejének érintettsége az OLAF-vizsgálatban csak az ellenzéki sajtó kreálmánya, utóbbi „elkeseredése és dühe” miatt vannak naponta információik a közbeszerzési botrányról, de ezt az ellenzéki pártok mégsem tudják kihasználni. Úgy tűnik, jelenleg ez G. Fodor fő mantrája, ugyanezt pénteken az ellenzéki média „lufifújásaként" elemezte.

 

Bevenné?
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!