szerző:
hvg.hu

Jövő héten utazik a magyar miniszterelnök Bulgária fővárosába.

A szófiai hírügynökség, a Novinite arról ír, hogy Orbán Viktor és Sebastian Kurz február 19-én (hétőn) és február 20-án (kedden) munkalátogatásra érkeznek a városba. A portál emlékeztet: az utolsó jelentősebb találkozó Orbán és Bojko Boriszov miniszterelnök között 2017 novemberében volt, Budapesten.

Mivel jelenleg Bulgária tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét, a találkozók a február 23-i brüsszeli EU-csúcsot készíthetik elő. Ennek két fő témája is fontos Orbán Viktor számára: az egyik a közösség 2020 utáni költségvetésének előkészítése, a másik pedig az EU új vezetőinek megválasztása a 2019-es EP-választások után, benne a sokat bírált Spitzenkandidaten rendszerrel, vagyis azzal, hogy a bizottság elnökét az EP legnagyobb frakciója adhatja.

A magyar miniszterelnök és az osztrák kancellár január végén Bécsben már találkoztak, akkor Kurz a jogállamot és a magyar demokrácia helyzetét is szóba hozta kettejük találkozóján.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!