szerző:
hvg.hu

Facebookos kommentben fejtette ki véleményét Hári József pécsi fideszes önkormányzati képviselő a magyar média neki nem tetsző részéről. Egyben elárulta, milyen hatással vannak emésztésére a „baráti, tezsdvéri” hírforrások, amikor azokat a WC-n ülve olvasgatja.

Hári József a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője Pécsen, tagja a helyi Kulturális és Köznevelési Bizottságnak valamint a Népjóléti és Sport Bizottságnak. Emellett irodavezetőként is dolgozik a Pécs i Tudományegyetemen.

A Facebookon megosztotta a Magyar Demokrata egyik cikkét és az alá kommentelte véleményét a magyar média neki nem tetsző részéről meglehetősen érdekes stílusban.

„A csőlátás gyógyítható...le kell szokni a hvg,168 óra, nyugati fény,444,rtl,magyar narancs, és hasonló baráti,tezsdvéri hírforrásokról, illetve enyhíthető, ha néha máshol is tájékozódik az ember...én ezekbe is bele olvasok, ha wc-n ülök...keményedik a székletem tőlük...na jó éjt...jó lett a kocsonyám...vigyek holnap egy adaggal valahová?” – fogalmazott saját Facebook-oldalán a képviselő.

A kommentet a Pécsi Stop szúrta ki, és a Szabad Pécs is írt arról. Utóbbi lap úgy tudja, hogy Hári József a PTE sportirodáját vezeti. Facebook-kommentje miatt több ellenzéki politikus tiltakozott.

Körömi Attila, a Momentum egyik baranyai országgyűlési képviselőjelöltje, a Fidesz volt országgyűlési és pécsi városházi képviselője nyílt levélben hívta fel a Pécsi Tudományegyetem figyelmét Hári József stílusára.  Berkecz Balázs is, az Együtt alelnöke, egyik baranyai képviselőjelöltje a blogjában gratulált Hári Józsefnek.

A Szabad Pécs megkérdezte a képviselőtől, hogy a kommentje szerinte méltó volt-e egy pécsi városházi képviselőhöz, egy pécsi egyetemi alkalmazotthoz, irodavezetőhöz, egy nemzetiségi ügyekért felelős politikushoz és civilhez, illetve egy pedagógushoz. 

Ez a válasz érkezett: „Ön azt ír a "független" újságában ,amit akar. Továbbra is fenntartom,hogy mindkét oldal sajtótermékeit olvasom, különös tekintettel a vastagon és igen hangsúlyozottan magát " függetlennek"  nevezettekét...Ha Önnek ez a legnagyobb története, elég szánalmas egy pali és újságíró. Egyébként engem mindenhol a munkáim által minősítenek és nem holmi fb bejegyzések után, amit egy balos barátommal folytatok..De nyilván ez most horror történet...Sok sikert hozzá!”

Hári József saját Facebook-oldalán egy új posztban rúgott még egyet a Szabad Pécs újságírójába, akit nevén is nevezett. Szerinte a kérdései szemrehányóak és kioktatóak voltak, valamint panaszkodott amiatt is, hogy az újságíró tollából még nem sült el olyan cikk, ami a várost pozitív irányból közelítette volna meg. Sérelmezi azt is a fideszes képviselő, hogy az újságíró nem egy új gyógyszertár átadásáról, az új kertvárosi egészségcentrumról vagy az óvodák, bölcsődék felújításáról ír. A poszt végén azért ott van, hogy elnézést kér azoktól, akiket megsértett.

©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Kapcsolt kép forrása: YouTube / Tamás Éva Játéktára

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!