szerző:
hvg.hu

Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható havazás, havas eső, délkeleten néhol eső is lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A meteorológusok szerint síkvidéken legfeljebb 5 centiméternyi vizes hó maradhat meg, erre is elsősorban a Dunántúlon kell számítani.

Kedd délelőttől éjfélig több helyen valószínű időszakos havazás, de mivel napközben ismételten 0 fok felett alakul majd a hőmérséklet – 0 és +5 fok várható –, síkvidéken hógyarapodás kisebb területen valószínű. A 350 méter feletti részeken, elsősorban a Dunántúli-középhegységben 10 centiméternél több hó is hullhat.

Vas megyében és Veszprém megye nyugati részein esetleg gyengébb hóátfúvás is kialakulhat az időnként megerősödő (45-60 km/h) északnyugati szél hatására.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, de délután nyugaton már szakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Főként az ország középső és keleti harmadában várható többfelé havazás, havas eső, a Tiszántúlon eső is. Az északi, északnyugati szél élénk, északnyugaton és északkeleten erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!