szerző:
hvg.hu

BKV-s dolgozók szerint nem lehetne könnyen pótolni a masinisztákat, ha végül elmarasztalják őket a baleset miatt.

Komoly fejtörést okoz a BKV-nak szerdai metróbaleset, elképzelhető ugyanis, hogy ki kell rúgni az ütközést okozó masinisztákat. Pótlásuk azonban problémás lenne, mert speciálisan kiképzett munkásokról van szó – írja a Blikk.

Speciális képzés és vizsga kell a kis mozdony vezetéséhez, amivel az alagútban közlekednek a karbantartásokat és biztonsági ellenőrzések idején. Nevük elhallgatását kérő BKV-s dolgozók szerint ilyen végzettségű és gyakorlattal rendelkező masinisztákat nem lehet csak úgy pótolni.

Az ügyben indított rendőrségi nyomozás és a fegyelmi vizsgálat végéig így sem dolgozhatnak a balesetet okozó vonatvezetők, helyettesítésüket a lap információi szerint túlórával, illetve a szabadságok rovására tudják átmenetileg most megoldani.

Az Astoria és a Blaha Lujza tér között két karbantartást végző szerelvény rohant egymásba keddről szerdára virradóra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!