szerző:
hvg.hu

Nyilvános vitára hívja a parlamenti frakciók miniszterelnök-jelöltjeit a Független Diákparlament. Orbánt is meghívták, újra.

Újabb vitát szervez a Független Diákparlament, ezúttal a parlamenti frakciók miniszterelnök-jelöltjeit várják.

A szervezet közleménye szerint a vitára meghívták:

  • a Fidesz-KDNP  és Orbán Viktor miniszterelnök-jelöltet,
  • az MSZP (Párbeszéd) és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet,
  • a Jobbik és Vona Gábor miniszterelnök-jelöltet,
  • valamint az LMP és Szél Bernadett miniszterelnök-jelöltet

A Mérce.hu azt írja, a tervezett vitán kizárólag oktatási, oktatáspolitikai kérdésekről lenne szó, és a Diákparlament február 23-i tüntetéséig van lehetősége a jelölteknek a felkérésre reagálni, és visszajelezni.

“Bízunk benne, hogy a miniszterelnök-jelöltek a magyar diáksághoz hasonlóan közös jövőnk, az ország jövőjének alapköveként tekintenek az oktatás kérdésére, és ezáltal kivétel nélkül, mindannyian elfogadják tiszteletteljes meghívásunkat” - írták közleményükben a diákok.

Mint ismert, a Független Diákparlament február 23-ra újabb, nagyszabású tüntetést szervez. Ennek előzménye, hogy Orbánt vitára hívták, de a miniszterelnök a meghívást a megadott határidőig nem fogadta el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!