szerző:
hvg.hu

Több problémás szerződést is talált a miskolci kórház leváltott főigazgatója – ezzel magyarázza, hogy most elküldhették.

Maga sem tudja, miért kellett egyik napról a másikra távoznia – mondta a Népszavának Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kórház volt főigazgatója. Mint mondta, ő maga is csodálkozott, amikor azt olvasta, hogy az egészségi állapota miatt mentették fel.

A főorvosi értekezleten az hangzott el indoklásként, hogy a leváltott főigazgató nyugdíjas korú – ezt az indoklást legalábbis gyengíti, hogy már a tavalyi kinevezésekor is az volt.

Tiba Sándor furcsa leváltásáról részletesen ebben a cikkünkben írtunk:

A politika adta, a politika elvette - furcsán váltották le a miskolci kórház vezetőjét

Amikor tavaly májusban lecserélték a miskolci megyei kórház akkori nagy hatalmú vezetőjét, már sejteni lehetett, hogy az elásott taposóaknák egyikére rá fog lépni majd utódja is.

Arra a kérdésre, hogy mi történhetett a háttérben, azt válaszolta: „Amikor tavaly lezajlott az öt tagkórház fúziója nálunk, és létrejött az új gigakórház, elkezdtem a meglévő kétezer szerződést átnézni. Ezek közül mintegy tíz-tizenöt egyértelműen előnytelenek bizonyult, azokat megszüntettük. Találtam még egy-két nagyobb horderejű, problémás, pénzügyi szempontból kétséges megállapodást is, ezeket átszámoltattam a kórház gazdasági vezetőivel.” A legjelentősebb egy sugárterápiás közreműködői szerződése volt, a másik az őrzés-védelmet biztosító, valamint a kórházi parkolókat üzemeltető cégé.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!