szerző:
hvg.hu

Öt centinél több hó is eshet, több helyen hótorlaszokat emelhet a szél.

Megérkezett a havazás: az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére már elsőfokú figyelmeztetést is kiadott. Komárom-Esztergom, Somogy, Vas és Veszprém megyében 12 óra alatt 5 centinél is több friss hó hullhat – írták. Vas és Veszprém megyére emellett a hófúvás miatt is kiadták a figyelmeztetést, ott a friss hóval fedett területeken az erős szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Délelőttig síkvidéken vizes megmaradó hó elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínűbb. Délelőttől a Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső jöhet, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon délután már elszórtan az eső is eshet. A napközben 0 fok feletti hőmérsékletek miatt síkvidéken csak kisebb területeken maradhat meg a hó. A 350 méter feletti részeken, elsősorban a Dunántúli-középhegységben azonban 10 centinél is több hó is hullhat éjfélig.

A rossz idő holnap is maradhat. Szerdára Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyére a havazás miatt adhatják ki az első fokú figyelmeztetést, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére pedig a hófúvás miatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!