szerző:
hvg.hu

A Pesti Srácok megpróbálta sarokba szorítani Juhász Pétert, és miután ez visszafogottan sikerült, az egyéni körzetében ellene induló ellenzéki politikusokra is rá próbálta bizonyítani a kettős mércét.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Szarvas Szilveszter hétfőn este Juhász Péterrel készített videóinterjút a Gödör Klubnál, ahol a Közös Ország Mozgalom jóvoltából vitatkoztak a vízivárosi-belvárosi körzet ellenzéki indulói (a Fidesz természetesen kihagyta ezt a lehetőséget is a nyílt megmérettetésre). A PS riportere nehezített pályán mozgott, mivel a beszélgetésüket Juhász is rögzítette, így nem volt értelme megvágni a felvételt, hisz minden változtatást bemutathatott volna az Együtt elnöke.

Juhász Péter elsőként egy negatív drogtesztet mutatott fel Szarvasnak, aki meg is dicsérte a látottakat, majd azt szerette volna tudni, hogy lemond-e a párt vezetéséről a politikus. Juhász azt ismételgette, hogy a vádaknak nincs igazságtartalma, és ezt a bíróságon is be fogja bizonyítani. A riporter viszont az Index által közölt idézetet hozta újra meg újra elő, amely szerint Juhász elismerte, hogy volt köztük egy elhúzódott dulakodás. (A hvg.hu az esetről itt írt hosszabban.) 

Maguk erkölcstelen, barbár emberek – mondta Juhász, aki hangsúlyozta, hogy nem a nyilvánosságra tartozik vitája volt élettársával, és három gyerek érdekeit sértik a sajtóhírek. Ebben az egy dologban egyetértés van közte és volt élettársa között. Nettó politikai céllal támadnak, és pénzért teszik – vádolta a PS-t Juhász. Szerinte a honlap 22 cikkének, 47 állítása ellen van folyamatban pere 30 milliós összegben. Amelyikben ítélet van, azokat mind megnyerte – állította a politikus.

Szarvas Szilvesztert időnként zavarba hozta, hogy Juhász a jelek szerint kinyomtatott listákkal és orvosi látleletekkel járja Budapestet, amelynek hitelességét sem joga, sem lehetősége nem volt ellenőrizni. A riporter többször megismételte, hogy a gyerekelhelyezési perről szóló bírósági papírokat "nem mi szereztük meg", nem tudta megmondani, melyik cég illetékes a PS helyreigazítási ügyeiben, és az eljárások közül van-e már jogerős ítélet. Juhász hat perc után megszakította az interjút.

Ezt követően Szarvas a többi jelölttől meghallgathatta, hogy akkor lehet az ügyben állást foglalni, ha a bírói ítélet megszületett, a családon belüli erőszakot pedig elítélik. És ezt mondanák akkor is, ha egy fideszes képviselőről lenne szó.