szerző:
hvg.hu

Izrael miniszterelnöke kedden találkozott Czukor Józseffel, Orbán Viktor főtanácsadójával.

Az izraeli Haaretz ugyan Czukort Szijjártó Péter külügyi tárcavezető tanácsadójaként nevezi meg, de a volt ljubljanai és berlini nagykövet (és egykori kommunista hírszerző) Czukor a valóságban Orbán főtanácsadója, 2015 őszétől dolgozott ebben a pozíciójában.

Sajtóbeszámolók szerint a felek arról egyeztettek, hogy Izrael a következő hónapokban valamikor V4-es csúcstalálkozót rendezne, a lap szerint ha Benjamin Netanjahu sikerrel jár, új szintre emeli az izraeli–közép-európai kapcsolatokat.

Mielőtt találkozott volna Netanjahuval, Czukor egyeztetett Meir Ben-Shabbat izraeli nemzetbiztonsági tanácsadóval is. Témaként a régió fejlődését, a két ország terrorellenes együttműködését, valamint annak potenciális fejlesztését említették.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!