szerző:
Kaufmann Balázs - Tóth Richárd
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két hónappal az országgyűlési választások előtt az volt a célunk, hogy találjunk olyan választókerületet, ahol nem borítékolható a Fidesz győzelme és van esély ellenzéki győzelemre. Baranyában több ilyen csatatér is található, most a Baranya 1-es körzetre fókuszálunk, amelynek nagy részét Pécs városa és annak lakói adják.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Az esélyesebb jelöltek közül leültünk beszélgetni az LMP, a Jobbik és a Momentum politikusaival. A független színekben induló, de a baloldali pártok támogatását élvező egykor fideszes Mellár Tamás előbb igent mondott a megkeresésünkre, ám érkezésünkkor lemondta az interjút. Azt mondta, a Közös Ország Mozgalom korábbi vitafórumán mindent elmondott.

A Fidesz jelöltje, Csizi Péter pedig némi gondolkodás után úgy döntött, nem él a lehetőséggel, hogy elmondja, tart-e az áprilisi fiaskótól. Hogy miért vált csatatérré a pécsi körzet, arról a jelölteken kívül Babos Attilával, a SzabadPécs munkatársával is beszélgettünk.

Egyebek között Pécs fejlődéséről, hatalmas adósságáról, a pécsi kormányváltó hangulatról és a jövőről.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.