szerző:
Kaufmann Balázs - Tóth Richárd
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két hónappal az országgyűlési választások előtt az volt a célunk, hogy találjunk olyan választókerületet, ahol nem borítékolható a Fidesz győzelme és van esély ellenzéki győzelemre. Baranyában több ilyen csatatér is található, most a Baranya 1-es körzetre fókuszálunk, amelynek nagy részét Pécs városa és annak lakói adják.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az esélyesebb jelöltek közül leültünk beszélgetni az LMP, a Jobbik és a Momentum politikusaival. A független színekben induló, de a baloldali pártok támogatását élvező egykor fideszes Mellár Tamás előbb igent mondott a megkeresésünkre, ám érkezésünkkor lemondta az interjút. Azt mondta, a Közös Ország Mozgalom korábbi vitafórumán mindent elmondott.

A Fidesz jelöltje, Csizi Péter pedig némi gondolkodás után úgy döntött, nem él a lehetőséggel, hogy elmondja, tart-e az áprilisi fiaskótól. Hogy miért vált csatatérré a pécsi körzet, arról a jelölteken kívül Babos Attilával, a SzabadPécs munkatársával is beszélgettünk.

Egyebek között Pécs fejlődéséről, hatalmas adósságáról, a pécsi kormányváltó hangulatról és a jövőről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!