szerző:
hvg.hu

Egy 23 éves nő terhessége 13. hetében tudta meg, hogy gyereket vár, de a magzatot a barátjával nem akarták megtartani.

Vádat emeltek egy 23 éves nő és annak barátja ellen, akik a hatóság félrevezetésével érték el, hogy egy budapesti kórházban megszakítsák a nő terhességét – közölte az ügyészség kedden.

A nő a barátjától esett teherbe, 2015 októberében tudta meg egy nőgyógyászati vizsgálaton, hogy 13 hetes terhes. Mivel a magzatot a barátjával nem akarták megtartani, pár nappal később azt hazudták a rendőrségen, hogy a nőt megerőszakolták, és abból származik a terhessége.

A vádirat szerint a nőt a barátja vette rá arra, hogy tegyen hamis feljelentést, amiben azt állította: egy szórakozóhelyen elkábították, majd megerőszakolták.

A rendőrségi feljelentés és a vonatkozó törvényi rendelkezések alapján egy budapesti kórházban a terhességét megszakították.

A feljelentés után a nő még többször tett valótlan tanúvallomást, végül 2016 áprilisában, az egyik kihallgatásán megtört, és elmondta, mi is történt valójában. Bevallotta, hogy a barátjától esett teherbe, és nem erőszakolták meg.

Az ügyészség magzatelhajtás és a hatóság félrevezetése miatt emelt vádat a nő ellen, a barátja ellen pedig szintén a hatóság félrevezetése miatt.