szerző:
hvg.hu

A havas, esős szerda után szárazabb időre van kilátás csütörtöktől, de az éjszakák igen hidegek lesznek.

Kedden több helyen havazott az országban, de a fagypont körüli hőmérsékletek miatt jelentősebb hótakaró csak hegységeinkben tudott kialakulni. Kedden a 19 órás jelentés szerint Kékestetőn a hó vastagsága elérte a 44 centimétert. Szerda reggel a nyugati, északnyugati tájakon kissé szakadozottabbá válhat a felhőzet, máshol továbbra is számítani kell hószállingózásra, havazásra, helyenként havas esőre. Nyugaton, északnyugaton, valamint helyenként északon és északkeleten megélénkülhet a szél – írja az Időkép.

Napközben még sokfelé kell készülnünk havazásra, havas esőre. Nyugaton, északnyugaton már tovább szakadozhat a felhőtakaró, hosszabb napos időszakok is lehetnek, viszont ezeken a tájakon egy-egy futó hózápor néhol előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul, éjjel 0, -6 fokig hűl le a levegő.

Szerdán is kettősfront alakítja időjárásunkat. Az ország nagy részén mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeknél jelentkezhetnek kellemetlen panaszok, de nyugaton délutántól enyhülhetnek a tünetek.

A rendőrség oldalán is arra figyelmeztetnek, hogy szerdán főként az ország középső és keleti részén várható havazás, havas eső, délkeleten pedig eső. A csúszós utakon a szokásosnál is óvatosabban közlekedjünk, tartsunk nagyobb követési távolságot, és érdemes kerülni az előzést.

Csütörtök reggel a keleti tájakon lehet zártabb a felhőtakaró, északkeleten még hószállingózás is előfordulhat, az Alföldön pedig foltokban pára, köd is kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton viszont alig lesz felhő az égen, és ezeken a tájakon az északnyugati szél is élénk lehet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!