szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Igazi sunshine and happiness érzés töltheti el a helyieket a szürke vásárhelyi télben, ha belegondolnak, hogy nemsokára végigcsörömpölhet a városon az első tramtrain.

Az időközi polgármester-választás előtt álló Hódmezővásárhely egyik presztízsberuházása a várost Szegeddel összekötő tramtrain. A szó szerinti fordításban vonatvillamosként egyébként ritkán emlegetett közlekedési eszköz itthon újdonság. Szeged villamoshálózatáról a nagyvasúti pályán át éri majd el a hódmezővásárhelyi nagyállomást. Ehhez Vásárhelyen 3,5 kilométeres villamospályát építenek, a munka a közműkiváltásoknál tart.

Mivel fontos beruházásról van szó, Vásárhely megbízott polgármestere személyesen nézte meg, minden OK-e a közműkiváltásokkal. És véletlenül vele ment egy kamerás ember is.

Hegedűs Zoltán már kamera előtt kérdezte meg az illetékes szakitól, hogy "milyen mélyen jön által ez a cső". A videó feliratozója ezt picit finomította, és inkább azt írta, hogy "milyen mélyen fekszik ez a cső". Mint kiderült, nemhogy betartották az 1,90-es határt, hanem inkább 2,5-ig mentek le. Ez annyira jó hír volt, hogy a videóra azonnal visszatolták egy kicsit az elején felzúgó partyhimnuszt, ha valaki szeretne esetleg pár másodpercet pörögni egyet az örömtől.

A megbízott polgármesternek ezután meg kellett mutatnia, hogy ő is képes kamerába nézni, fejből elmondani összefüggő mondatokat és tévéseket megszégyenítő stand-upokat mondani az egyes helyszínek bemutatásához. Hasonló képességeit csillogtatta meg egyébként múlt héten egy másik témában Harrach Péter fia, Harrach Tamás XIII. kerületi fideszes képviselő.

A videót Hódmezővásárhely hivatalos Facebook-oldalán tették közzé, és az Andy Vajna tulajdonába került Délmagyarország oldalán is megosztották.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!