szerző:
hvg.hu

A Fővárosi Kormányhivatal szerint a Fidesz nem sértett törvényt a plakátolással.

A Fővárosi Kormányhivatal megvizsgálta a Fidesz és az ODEX Outdoor Expert Kft. között létrejött hirdetési szolgáltatás megrendelésére vonatkozó vállalkozási keretszerződést, és megállapította, hogy a szerződésben szereplő listaárak a törvényi előírásoknak megfelelnek – írta a hivatal a közleményben.

A plakátcégek 2018-ban az előző évi legmagasabb áron adhatják a plakáthelyeket a közpénzből gazdálkodó szervezetek (így a pártok) számára. A 2018-ra közzétett listaárak jövő évtől lesznek érvényesek. A kormányhivatal szerint többen félreértették a jogszabályt. Szerintük az lehetett megtévesztő, hogy a JCDecaux közölte a 2018-as árakat, de azok csak jövőre lesznek érvényesek.

Korábban több ellenzéki párt is vizsgálatot követelt, kedden az MSZP fordult a kormányhivatalhoz és az Állami Számvevőszékhez, mert számításaik szerint a Fidesz 33 százalékos kedvezményt vett igénybe. Vélhetően a 17-es és 18-as adatokat hasonlították össze. Az Együtt feljelentést tett. Az Állami Számvevőszék csak a választás után vizsgálja a Fidesz gazdálkodását. A Fidesz is azon az állásponton van, hogy nem sértettek törvényt.