szerző:
hvg.hu

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség tizenöt rendbeli lopási cselekmény miatt emelt vádat egy 52 éves, Hajdú-Bihar megyei férfival szemben, aki – eddig ismeretlenül maradt társaival – több győri, Győr környéki és soproni ingatlanba tört be és vitt magával értékeket.

A munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi 2015 első felében állapodott meg társaival, hogy betöréses lopásokat hajtanak végre – írja le a bűncselekményt az ügyészség. Ennek során gépkocsival utaztak a helyszínre, és miközben társai figyeltek, a vádlott behatolt az ingatlanokba, majd onnan ékszerekkel, készpénzzel és műszaki cikkekkel távozott.

A vádlott tizenöt cselekménye során több mint 9 millió forintnyi értéket vitt el és csaknem 400 000 forint kárt okozott rongálással.

Az elkövető terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a halmazati szabályokra tekintettel hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!