szerző:
hvg.hu

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség tizenöt rendbeli lopási cselekmény miatt emelt vádat egy 52 éves, Hajdú-Bihar megyei férfival szemben, aki – eddig ismeretlenül maradt társaival – több győri, Győr környéki és soproni ingatlanba tört be és vitt magával értékeket.

A munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi 2015 első felében állapodott meg társaival, hogy betöréses lopásokat hajtanak végre – írja le a bűncselekményt az ügyészség. Ennek során gépkocsival utaztak a helyszínre, és miközben társai figyeltek, a vádlott behatolt az ingatlanokba, majd onnan ékszerekkel, készpénzzel és műszaki cikkekkel távozott.

A vádlott tizenöt cselekménye során több mint 9 millió forintnyi értéket vitt el és csaknem 400 000 forint kárt okozott rongálással.

Az elkövető terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a halmazati szabályokra tekintettel hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!