szerző:
hvg.hu

Védelmébe vette Tiba István, Hajdú-Bihar megye balmazújvárosi körzetének fideszes képviselője a minap kirúgott miskolci kórházigazgatót. Ez még nem is annyira meglepő, tudván, hogy az elbocsátott Tiba Sándor a testvére. De a 2018-ban újraválasztásáért küzdő politikus a Népszavának nyilatkozva arra is célzott, hogy a közösség érdekei helyett magánérdekeket helyeztek előtérbe a döntéshozók.

Az orvos végzettségű Tiba István szerint egyértelmű, hogy testvérét, Tiba Sándort azért távolították el a miskolci szuperkórház éléről, mert kifogásolt egy korábban megkötött, s az intézmény számára előnytelen szerződést. A fideszes képviselő úgy nyilatkozott:

"magam is azt vallom, hogy az egészségügyre fordított állami forrásokat nem lehet cél magánvállalkozásoknak átjátszani!"

Bővebben a Népszavában. Tiba kirúgásának körülményeiről mi is írtunk tegnap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!