szerző:
hvg.hu

Breaking news, megüresedett a Magyar Szörfszövetség elnöki széke, miután február 14-én, hamvazószerdán és egyben Valentin-napon lemondott Varga Mihály – nem a miniszter – eddigi, 2017 februrárjában négy évre megválasztott elnök. A szörf a NOB 2016-os döntése szerint 2020-ban a tokiói olimpián bemutató sportág lesz. A kormány pedig a 2024-es olimpiai felkészülés jegyében 66 millió forintot adott a sportágnak, van tehát és még inkább lesz pénz a sportágban, elvégre potenciális magyar érmek sorsa forog kockán.

A kormány szereti a saját embereit ültetni a sportági szakszövetségek élére, a józsefvárosi polgármester Kocsis Máték a kézilabda-szövetséget vezeti, az Arany János- és kolbászostepertőkrém-szakértő Németh Szilárd a birkózószövetség ügyeit igazgatja (amely posztra egy kissé furcsa küldöttgyűlésen került), Tuzson Bence kommunikációs államtitkár a műugrók életét egyengeti. Kivételt pl. a labdarúgók képeznek Csányi Sándorral az élükön, vagy az úszók, ahol Bienerth Gusztáv nem vált be, helyére Wladár Sándor érkezett.

Egyszóval most itt egy újabb lehetőség egy tetszőleges kormányzati személynek, hogy bizonyítson: a magyar szörf nem rosszabb a román, szerb, ukrán vagy lengyel szörfnél.

Ki is lehetne alkalmas személy? Döntsön Ön!

Ki vezesse a magyar szörfösöket?