szerző:
hvg.hu

Három iskoláról van szó, az egyikben arra kérték be a szülőket, hogy vessék be kapcsolataikat az ügy érdekében. Egy másik intézményben a február végi bál bevételét ajánlják fel az 1983 óta nem felújított mosdók korszerűsítéséhez.

Három szekszárdi általános iskolában is a szülők segítségét kérik a mosdók felújításához – tudta meg a Magyar Nemzet. Az érintett intézmények a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Baka István Általános Iskola, illetve a Dienes Valéria Általános Iskola.

A lap egy névtelenséget kérő forrástól tudja: a Garay egyik szülői értekezletén jelezte az iskola igazgatója, hogy lenne lehetőség a vizesblokk felújítására, de 24 millió forintba kerülne. Kapnak támogatást, de így is hiányzik nyolcmillió, és a szülőktől azt kérték: vessék be a kapcsolataikat az ügy érdekében, nem feltétlenül azt várták tőlük, hogy maguk adakozzanak.

Az egyik szülő mindezt úgy értelmezte, hogy nekik kellene összetarhálniuk a többmilliós összeget.

A Magyar Nemzet megkereste az ügyben Pekari Bernadettet, az érintett általános iskola vezetőjét. Azt mondta: másik iskola szülői munkaközössége kezdeményezte a város vezetésénél, hogy összefogással javítsanak az intézmények vizesblokkjának állapotán. A Garay azért csatlakozott, mert náluk is probléma van a WC-kkel.

A szülők segítségét abban kérték, hogy ha ismernek olyan vállalkozót vagy céget, amely felajánlásával segíteni tud, akkor jelezzék. Nem a szülői háztól kértünk anyagi támogatást – magyarázta. A munka pontos költsége egyébként még nem ismert, mert költségvetés még nincs, a nyolcmillió forint csupán előzetes kalkuláció volt.

A Baka István Általános Iskolában a február végi bál bevételét ajánlanák fel a célra, miután az intézmény mosdóit 1983 óta nem újították fel. Parrag Katalin Erzsébet, az intézmény igazgatója a lapnak azt mondta: maguk a szülők keresték meg őt azzal, hogy szeretnének segíteni, és nincs előírt összeg, amelyet az iskolának össze kellene gyűjtenie.

A lap megkereste az ügyben a Klebelsberg Központot és a Szekszárdi Tankerületi Központot is, de lapzártáig nem érkezett válasz.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!