szerző:
hvg.hu

Az OLAF jelentése csak "véleményjelentés", és az ott dolgozóknak is lehetnek politikai elfogultságaik - bár ez a 4-es metró ügyében fel sem merült. Nem lépünk ki az ENSZ-féle migrációs tárgyalássorozatból, viszont egyre jobban megéri napelemparkot létesíteni földműveseknek. A Kormányinfón Lázár hangja elcsuklott, Kovács Zoltán majdnem kivezettetett egy külföldi újságírót, aki később sem kérdezhetett. Lázár biztos abban, hogy a Fidesz nyeri a választásokat, és nem lát abban gondot, hogy Homolya Róbert és baráti köre még mindig ezer szállal kötődnek a magyar közbeszerzésekhez.

1 2 3
Sorrend megfordítása

Lázár meglepő dolgot mond a Stop Sorosról

A kormány nem egyeztetett az EU-s szervezetekkel a Stop Soros-törvnyekről, mert az határvédelmi kérdés, az pedig tagállami jogkör, a törvény a gazdasági migránsokról és az illegális migránsokról szól, mondja Lázár, kár, hogy a szöveg mélyen hallgat az illegális migrációról, általában beszél a migrációról.

Csökken vagy nem a betöltetlen háziorvosi praxisok száma?

Folyamatosan nő a betöltetlen háziorvosi praxisok száma, mondja Lázár mint kormányzati eredményt. "De még mindig van orvoselvándorlás". A háziorvosi praxisokról nem mindenki osztja ezt a véleményt.

Vita a vitáról Hódmezővásárhely kapcsán

Lázár szerint a Fidesz vállalja a vitát Hódmezővásárhelyen, míg Márki-Zay Péter a következőket posztolta fél nappal ezelőtt:

Kovács Zoltán durván lenyomja Mr. Nolant

A külföldi újságíró magához ragadta volna a mikrofont, és kérdezett volna, de Kovács Zoltán a teremből való kivezetéssel fenyegetve lenyomja az anarchista kísérletet.

©

Lázár hangja elcsuklik

"Mi arra törekszünk, hogy mondjunk valamit az ország jövője kapcsán" mondja Lázár, miután elmegy a hangja.

Olyan nem lehet, hogy egy külföldi is dolgozzon, amíg egy magyarnak nincs munkája

A magyar gazdaságpolitika nem kér a migrációból, olyan nem lesz, hogy egy magyar embernek ne legyen munkája, de egy migránsnak igen, mondja Lázár – pedig a kormány így-úgy, de beenged vendégmunkásokat, azaz olyan külföldieket, akik dolgozni akarnak nálunk. A kormány elmegy a falig a Stop Soros törvénycsomag ügyében az EU-val szemben.

Lázár termelési jelentést ad le a visegrádi fideszes frakcióülésről

Vidám hangvételű fideszes frakcióülés zajlott, árul el kulisszatitkokat Lázár a visegrádi eseményről, a frakciótagok készek továbbépíteni az országot.

15 milliárdért építünk határon túli óvodákat

Illetve képezünk és fizetünk óvodapedagógusokat.

Függetlenednénk az orosz gáztól

Az itthoni gáz nagy része orosz eredetű, ezt a függést a kormány csökkenteni akarja. Három irányból lehet ezt csináln: Szlovákia felől, amely vezeték már áll, a horvátországi NNG-féle vezeték, aminek az építésébe beszállhatunk, és a Románia felől érkező gáz, ahol az ÖMV és az Exxon gáza jöhet hozzánk – így csökkenne a kiszolgáltatottságunk.

Kötelezi a kormány az energiaelosztó cégeket a napelemparkok hálózatba kötésére

Módosítaná a kormány a villamosenergiát szabályozó törvényt, azt akarja előírni, hogy az elosztó cégek kötelesek legyenek fogadni kedvezményes feltételekkel a kisebb napelemparkokból származó energiát. 3 km-ig ezt díjmentesen kell megteremteni, azaz a drótot a napelemparkig ingyen kell biztosítani 3 km-ig.
1 2 3

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!