szerző:
hvg.hu

Az Echo TV már az övé, most a Story TV körül sejlik fel, Csík Zoltán – akit a felcsúti polgármester emberének tartanak – nem tagadta a vásárlásról szóló értesülést.

A szövevényes szálakat nehéz kibogozni, de cikket írt a 24.hu a Story TV eladásáról, amiből kiszemezzük a szemlére való adagot:

  • Nem fizette ki az első vételárrészletet az eredetileg kitűzött határidőig a három tévécsatorna (Story 4, Story 5, Galaxy) felvásárlója, a Hungarian Project Management Kft. A cég vezetője, Borsány-Gyenes András technikai okokkal magyarázza a késedelmet.
  • A vevő február végéig haladékot nyert, de ha a pénz akkor sem érkezik meg, veszélybe kerülhet a tranzakció.
  • A Storyt eredetileg a TV2 közeléből szerették volna megvenni, de van azért más médiacézár is a piacon.
  • A lap értesülései szerint Borsány-Gyenes tárgyalásokat folytatott a közelmúltban az Echo TV legfelsőbb köreivel arról, hogy a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonában lévő tévécsatornával együttműködésre lépnének. De Borsány-Gyenes ezt tagadta.
  • A cikkben feltűnik Csík Zoltán is, ő Echo TV igazgatósági tagja, Mészáros Lőrinc egyik bizalmi embere, azt mondta a Echo TV és a StoryTV közötti együttműködésre (felvetődött, hogy beköltöztetik az Echo TV Angol utcai új épületébe a tévét), hogy „az a szerződő felek akarata szerint üzleti titkot képez”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!