szerző:
hvg.hu

Leleplezőnek szánt dokumentumot talált a köztévé Híradója az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosának tollából, de ő csak a bekövetkezett eseményeket jósolta meg majdnem helyesen.

A "Homo sorosensus", azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről írt 2009-ben Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa, adja hírül az MTI a Hiradó.hu-ra hivatkozva. Muiznieks azzal vívta ki a kormány és médiája haragját, hogy bírálta a Stop Soros törvénytervezet-csomagot, és korábban is számos esetben konfrontálódott a kormánnyal – ahogy Európában azt megtette más kormányokkal is, amikor rasszista, önkényes és egyéb nemkívánatos mozzanatokat észlelt.

A leleplezőnek szánt felfedezés egy tanulmány, amelyben Muiznieks arról ír "sokan közülünk azt feltételezték, hogy két évtizeden belül létre tudjuk hozni az új nyílt társadalom emberét. Ez az új ember – a Homo sorosensus – hivatott felváltani a Homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján". Milyen is ez az új ember?

A "Homo sorosensus" a közép-európai egyetemen (a CEU-n), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben, mi több, egy átmeneti időszakot követően a "Soros embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót – idézi a tanulmányt az MTI.

És igaza lett, Magyarországon mindenképp: Orbán Viktor, Szájer József, Schmidt Mária, Kövér László, Németh Zsolt, Deutsch Tamás vagy Kovács Zoltán kormányszóvivő mind Soros-ösztöndíjasok voltak, avagy Soros pénzén tanultak, és pártjuk meg is szerezte "a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót". Az már nem ilyen egyértelmű, hogy ezzel véget is ért a Homo sovieticus uralma.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!