szerző:
hvg.hu

Szirénázva rohant egymásba a két rendőrautó csütörtök éjjel.

Alig fél éve dolgozott járőrként a IV. kerületi rendőrségen az a 21 éves rendőr, aki csütörtök éjszaka halt meg, amikor nem sokkal éjfél előtt két rendőrautó ütközött össze a Fóti út és a Lei­ningen Károly utca kereszteződésébenű – írja a Blikk. A fiatal férfi a helyszenen belehalt a sérüléseibe, három társa végtagsérülésekkel megúszta a durva ütközést, őket a Honvédkórházban ápolják. A lap információi szerint a két rendőrautóban ülő rendőröket ugyanarra a címre riasztották, ahová a baleset helyszínétől ugyanazon az úton kellett volna továbbhalad­niuk. Az elhunyt rendőr utasként ült a kocsiban, amely ütközés után egy jelzőlámpát is kidöntött, majd egy kerítésbe fúródott.

A Blikk szerint elképzelhető, hogy mind a két autó a megkülönböztető jelzést használva közelítette meg a kereszteződést, és a saját szirénájuktól nem hallhatták meg a másik rendőrautó megkülönböztető jelzését. Ilyen esetekben az a szabály, hogy a közlekedési lámpa dönti el, melyiknek van elsőbbsége. A 24.hu szerint míg az újpalotai kocsi zöld, addig az újpesti piros jelzést kapott, azonban a villogóval hajtó autó nem állt meg, így rohanhattak egymásba.

A Bors úgy tudja, a rendőrök egy munkatársukhoz siettek, akinek meggyűlt a baja egy igazoltatott személlyel, a kollégának akartak segíteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!