szerző:
hvg.hu

Szirénázva rohant egymásba a két rendőrautó csütörtök éjjel.

Alig fél éve dolgozott járőrként a IV. kerületi rendőrségen az a 21 éves rendőr, aki csütörtök éjszaka halt meg, amikor nem sokkal éjfél előtt két rendőrautó ütközött össze a Fóti út és a Lei­ningen Károly utca kereszteződésébenű – írja a Blikk. A fiatal férfi a helyszenen belehalt a sérüléseibe, három társa végtagsérülésekkel megúszta a durva ütközést, őket a Honvédkórházban ápolják. A lap információi szerint a két rendőrautóban ülő rendőröket ugyanarra a címre riasztották, ahová a baleset helyszínétől ugyanazon az úton kellett volna továbbhalad­niuk. Az elhunyt rendőr utasként ült a kocsiban, amely ütközés után egy jelzőlámpát is kidöntött, majd egy kerítésbe fúródott.

A Blikk szerint elképzelhető, hogy mind a két autó a megkülönböztető jelzést használva közelítette meg a kereszteződést, és a saját szirénájuktól nem hallhatták meg a másik rendőrautó megkülönböztető jelzését. Ilyen esetekben az a szabály, hogy a közlekedési lámpa dönti el, melyiknek van elsőbbsége. A 24.hu szerint míg az újpalotai kocsi zöld, addig az újpesti piros jelzést kapott, azonban a villogóval hajtó autó nem állt meg, így rohanhattak egymásba.

A Bors úgy tudja, a rendőrök egy munkatársukhoz siettek, akinek meggyűlt a baja egy igazoltatott személlyel, a kollégának akartak segíteni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!