szerző:
hvg.hu

Az RTL Híradónak nyilatkozott az a nő, aki segített az állaton, és magához vette. Nála viszont csak pár hétig maradhat, ezért most gazdát keresnek neki.

Kidobta a kutyáját az erkélyről egy férfi Dunakeszin. Az állat csaknem négy métert zuhant, és egy pocsolyába esett. Kisebb sérülésekkel megúszta. A rendőrök eljárást indítottak a férfi ellen – számolt be vasárnap az RTL Híradó.

Suzy egy körülbelül féléves kutyakölyök. Múlt héten a megmentője éppen ott volt a lányával annál a panelháznál, ahol az egyik első emeleti erkélyről hallották a kutya keserves vonyítását, majd látták, hogy egy férfi „kilódította” az állatot az erkélyről.

A kutya lezuhant, annyira meg volt ijedve, hogy nem szaladt el. Szerencséje volt, mert nem betonra, hanem egy pocsolyába esett.

Pokrócba tették, állatorvoshoz vitték, ahol megröntgenezték, de kiderült, hogy nincs belső sérülése. Az Állatmentő Ligát is értesítették az esetről, ők is felháborodtak.

A kutyát megmentő nő a rendőrök segítségével vette magához a kölyköt, miután a férfi, aki kidobta az erkélyről, nem tudta igazolni, hogy övé az állat.

A rendőrök állatkínzás gyanúja miatt nyomoznak az ügyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 30 éves helyi férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki szabadlábon védekezik.

Az RTL Híradó úgy tudja: elismerte, hogy ő dobta ki a kutyát az emeletről. Akár két év börtönt is kaphat, ha elítélik.

Suzynak most végleges gazdit keresnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!